Behandelaren

Sytske Altena, GZ-psycholoog
Mijn naam is Sytske Altena, ik ben geboren in 1981. Ik ben GZ-psycholoog en praktijkhouder van Psychologiepraktijk Sytske Altena in het Archimedes Medisch Centrum. Hier werk ik met veel plezier samen met de verschillende disciplines in dit gezondheidscentrum.

Therapie betekent voor mij samen werken aan verandering in een vertrouwde en veilige sfeer. Leren stil staan bij wat er in je omgaat zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat om verandering op gang te brengen. Mijn doel is om behandelingen aan te bieden die goed aansluiten bij de behoefte van de client. Behandelen in een persoonlijke en kleinschalige setting is daarom voor mij belangrijk. Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om na jaren in de specialistische GGZ gewerkt te hebben te starten met een eigen praktijk. Mijn therapeutische stijl kenmerkt zich door oprechte aandacht en betrokkenheid. Daarnaast ben ik analytisch en doortastend. Mijn aanpak is klachtgericht. Samen concreet werken aan oplossingen die je verder kunnen helpen in je leven. Ik sta voor kwaliteit en vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen om zo up to date behandelingen aan te kunnen bieden.

Mijn opleidingen
Ik heb de opleiding kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden afgerond en ben hierna de opleiding klinische psychologie aan de Universiteit Leiden gaan studeren. Ik heb vervolgens acht jaar op verschillende afdelingen van een grote specialistische GGZ instelling voor volwassenen gewerkt (PsyQ). Hier heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van o.a. angstklachten, depressie, burnout en ADHD. Ik heb zowel individuele behandelingen als groepstherapie en trainingen gegeven. Ik heb hierdoor een ruime kennis en ervaring in het behandelen van allerlei soorten klachten. Bij PsyQ heb ik de vervolgopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (BIG) gedaan. Daarnaast heb ik mij verder geschoold in verschillende vormen van psychotherapie. Ik heb de basis- en vervolgopleiding cognitieve gedragstherapie en de basis- en vervolgopleiding schematherapie gevolgd. Naast gesprekstechnieken maak ik in mijn behandelingen ook gebruik van non-verbale ervaringsgerichte technieken uit o.a. de schematherapie.

AGB code zorgverlener: 94017235
AGB code Praktijk: 94062561
BIG-registratie: 59915528325

Marieke te Nijenhuis, GZ-psycholoog
Mensen motiveren en in beweging krijgen is iets dat mij plezier geeft. Ik kan me verheugen over nieuwe inzichten en over persoonlijke ontwikkeling, waarvan ik in mijn werk getuige mag zijn. Ik merk dat mensen zelf tot veel in staat zijn en met de juiste persoonlijke handvatten hun koers weer kunnen terugpakken. Kenmerkend voor mij is dat ik makkelijk contact maak en goed met weerstand kan omgaan. Ik ben open en hartelijk en kan gemakkelijk een ongedwongen sfeer creëren. In deze sfeer ga ik confrontaties niet uit de weg, maar door een oprechte openheid, nieuwsgierigheid en betrokkenheid voelen mensen zich op hun gemak en voelen zij zich vrij om zich te uiten. Ik ben optimistisch van aard, waardoor ik vaak veel mogelijkheden zie. Ik kan hierdoor iemands talent (om zichzelf te helpen) aanwakkeren. Ik ben creatief en kan verwonderd raken over eenvoud. Uit liefde en compassie handelen vind ik belangrijk en hierin ontwikkel ik mij dagelijks.

Mijn opleidingen
Ik heb klinische psychologie aan de Universiteit Leiden gestudeerd. Hierna heb ik acht jaar bij een GGZ instelling voor volwassenen gewerkt (HSK). Hier heb ik de GZ-opleiding gedaan. Naast de GZ-opleiding heb ik eveneens de vervolgopleiding voor cognitieve gedragstherapie gevolgd. In de afgelopen twee jaar heb ik als zelfstandige gewerkt in een kleinere psychologenpraktijk. Ik hou er van om mij blijvend te ontwikkelen. Deze vervolgopleidingen maken dat mijn werkwijzen ingebed zijn in goed onderzochte methoden met bewezen effectiviteit. Ik heb een brede ervaring met protocollair behandelen van diverse stoornissen zoals sociale angsten, paniekstoornissen, depressie en ook trauma gerelateerde problematiek (met o.a. EMDR). Door deze brede  ervaring kan ik makkelijk maatwerk leveren.

AGB code zorgverlener: 94011818
AGB code Praktijk: 94062561

Wat is een gezondheidszorgpsycholoog (BIG)?
De term psycholoog is in Nederland niet beschermd. Om er zeker van te zijn dat je door een gekwalificeerd psycholoog behandeld wordt, is de BIG registratie in het leven geroepen. BIG is een afkorting van de Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) heeft na de universitaire studie psychologie een postdoctorale beroepsopleiding van twee jaar gevolgd. GZ-psycholoog is in Nederland een beschermde titel. Een GZ-psycholoog kan zich registreren in het BIG-register.

De behandelaren zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen waaronder de beroepsvereniging voor psychologen NIP (Nederlands Insituut van Psychologen), de NVVGzP (Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen) en bij de VGCt (Wetenschappelijke vak- en beroepsvereniging voor gedragstherapeuten en cognitief therapeuten in Nederland).