Angst

Gevoelens van angst kennen we allemaal. Soms kan het helpen om angstig te zijn. Angst is een emotie en heeft een signaalfunctie. Het waarschuwt ons voor gevaarlijke situaties. Maar als je je een groot gedeelte van de dag angstig voelt, als de angst geregeld komt opzetten in ongevaarlijke situaties en je in je dagelijks leven belemmerd wordt door je angstgevoelens, dan kan er sprake zijn van een angststoornis.

Mensen met angstklachten willen vaak de controle terug over hun gevoelens. Dit doen zij bijvoorbeeld door de angstige situatie zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Op de korte termijn helpt dit vaak, maar op de lange termijn worden de angstklachten hierdoor in stand gehouden of erger.

Er zijn verschillende soorten angststoornissen. Hieronder de meest voorkomende op een rijtje:
– Paniekaanvallen
– Overmatig piekeren
– Angst in sociale situaties
– Angst voor een erge ziekte
– Fobieen

Angststoornissen zijn goed te behandelen met behulp van cognitieve gedragstherapie. Heb je last van angstklachten en wil je hier graag voor behandeld worden? Meld je dan aan voor een afspraak. Staat jouw klacht er niet bij of twijfel je of je met jouw klacht bij ons aan het juiste adres bent? Neem gerust contact op.